Čudovita pustolovščina

Sedim na majhnem stolčku, obkrožena z majhnimi posteljicami. Pišem čisto potiho, da ne zbudim katerega od škratkov, ki sanjajo poleg mene. Se sprašujete kje sem? V vrtcu seveda!

Pred nekaj dnevi je moja Zoja praznovala četrti rojstni dan. In tako kot je v navadi vsako leto, tudi letos praznuje v vrtcu, skupaj s svojimi prijateljčki. Običajno na ta poseben dan v vrtec pridejo tudi starši in sorojenci ter se pozabavajo skupaj s celo skupino. Mi običajno pripravimo družinsko lutkovno predstavo, a letos to na žalost ni več mogoče, ker je Filip že v šoli in “špricanje” ne pride v poštev. Zato sem bila neskončno vesela, ko se mi je ponudila priložnost, da praznujemo malo drugače – z Zojo sem lahko v vrtcu preživela cel dan. In kakšna pustolovščina je to!

Najprej smo se pozdravili na blazini in slavljenki zaželeli vse najboljše. Po izmišljeni pravljici o delavcu Tonetu, dinozavru in krokodilu smo se lotili izdelave kron. Princesine, gusarske, kraljičine in indijanske krone so ob glasbi poplesavale v ritmu in zabavi sem se pridružila tudi jaz. Po slabi uri dogodivščin je sledila malica in v dobri družbi sem izvedela vse o bratcih, sestricah, dojenčkih in nosečnicah. Nato smo šli na igrišče, kjer smo se z avtom odpeljali v belo Ljubljano. Nekateri otroci so sedeli na strehi, drugi pa so popravljali avto in tankali bencin. Kot bi mignil je glasen živžav prekinil klic vzgojiteljice: “kosiiiilo”.

Sreča je tako hotela, da je ravno ta teden Zoja dežurna in skupaj sva pripravili mize in razdelili pribor. Med odličnim obrokom sva klepetali v odlični fantovski družbi, ki je zatrjevala, da je danes kosilo “ful dobro “. Po umivanju in lulanju so se male glave ulegle na blazine in med pripovedovanjem pravljice mirno zaspale. Jaz pa sem v roke vzela telefon in spisala to kolumno,

Čez kakšno uro bo miru konec in mali navihanci spet bodo polni energije skakali naokrog. Še malica in malo igre, pa bo po naju prišel ati in skupaj se bomo odpravili domov. Čarobnega dne bo konec in ostal bo samo še spomin na enkraten dan v vrtcu, ki je otrokom prijeten, topel, igre in zabave poln drugi dom. Neskončno sem vesela, da je bil danes tudi moj in upam, da bom lahko kmalu spet prišla.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s